Menu

Social
DISTRACȚIE ÎN AER LIBER

Înarmaţi cu grătare, pungi cu carne şi multă poftă de distracție, mii de buzoieni au petrecut sfârşitul de săptămână pe pajiştile de lângă Mânăstirea Ciolanu. Cei cu dare de mână au adus cu ei chiar şi lăutari. Distracția a continuat și a doua zi de Paște, chiar dacă vremea n-a mai fost atât de frumoasă.

 Sătui de aglomeraţia din oraş, buzoienii au luat cu asalt pajiştile înverzite dintre localitatea Haleş şi mănăstirea Ciolanu, principalul loc de picnic. Chiar dacă vremea a dat ceva emoţii, oamenii au păstrat obiceiul de a ieşi cu prietenii şi rudele la iarbă verde de 1 Mai, sărbătoare care în acest an a coincis cu Paştele.

În jurul grătarelor, fiecare avea câte ceva de făcut. Unii spălau vesela, alţii întorceau micii sau fripurile, femeile preparau salatele, iar copiii băteau mingea. Este modul în care amatorii de picnicuri încearcă să evadeze din rutină, în prima zi a lunii mai.

Unii dintre petrecăreți, mai cu dare de mână, au iesit la „iarbă verde” cu tot cu lăutari. Terenul dintre Haleş şi mănăstirea Ciolanu, pe care se organizează picnicuri, este administrat de o firmă privată. Aceasta percepe o taxă de parcare de 5 lei de maşină şi nu impune nicio altă restricţie decât cele care privesc de protejarea pădurii din apropiere.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>