Menu

Cultural
INVITAȚIE LA FESTIVAL

O comedie savuroasă, care ruleaza în premieră în România, va deschide in acesta seara la Buzau prima ediție a Festivalui Internațional de Film BUZZ CEE dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est. Gala de deschidere a Festivalului International de Film, prezentată de actorii Andreea Vasile și Dan Bordeianu, are loc de la ora 20.00, la sala Teatrului “George Ciprian” din Buzău.

Highway to Hellas, cel de-al doilea film al regizorului german Aron Lehmann, ironizeaza tensiunile financiare recente dintre Germania și Grecia. Un înalt funcționar german este trimis pe o insulă turistică din Grecia să afle ce s-a întâmplat cu creditul acordat de o bancă germană autorităților elene care s-au angajat că vor construi o centrală electrică și un spital. Un gigolo local îi devine companion, în timp ce primarul localității se chinuie să găsească niște scuze plauzibile în ceea ce privește folosirea fondurilor. Acesta este subiectul premierei care va deschide in aceasta seara la Buzau Festivalul International de film BUZZ CEE. Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc timp de cinci zile în trei locații centrale din orașul Buzău: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău. Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.

Sambata 7 mai, în cadrul secțiunii tematice BUZZ Ungaria vor fi prezentate 2 filme: “Liza, zâna Vulpe”, de la ora 16.00, la sala Teatrului “George Ciprian”, și “Fiul lui Saul” de la ora 17.00, la Cinema Dacia 3D.

“Fiul lui Saul”, drama despre Holocaust, care a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2015, spune povestea unui prizonier din lagăr care își caută fiul, iar “Liza, zâna Vulpe”, o comedie neagră și scandalos de suprarealistă, ne plimbă prin lumea plină de japonezării și bizarerii a unei tinere bântuite de o creatură magică.

BUZZ CEE, Festivalul Internațional de Film Buzău, este organizat de Asociația CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău și Consiliul Local Buzău și susținut de TVSat 2002, Teatrul George Ciprian Buzău, Institutul Maghiar din București Balassi și Cinelab România.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>