Menu

Social
MUȘCAȚI DE CĂPUȘE

Au iesit la iarba verde in minivacanta de Paste si au ajuns  acasa muscati de capuse. Este cazul mai multor persoane, printre care si copii, care s-au prezentat de urgenta la camerele de garda ale Spitalului Municipal Rm. Sarat in aceste zile. Medicii le-au extras insectele de pe corp si le-au prescris tratamentul necesar.

Cei muscati de capuse si-au dat seama ca au fost victimele insectelor abia in momentul in care s-au intors acasa de la padure. Zilnic la camerele de garda ale Spitalului Municipal din Rm. Sarat s-au prezentat cate cinci persoane, care acuzau muscaturi de capuse. Numarul acestora este mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Muscatura de capusa este foarte periculoasa daca nu este tratata corespunzator. Din acest motiv, medicii le recomanda oamenilor sa se prezinte de urgenta la spital dupa ce sunt muscati de aceste insecte. Cadrele medicale  vor extrage capusa, apoi le vor administra tratament cu antibiotice si antiinflamatoare.

Pacientii sunt sfatuiti ca in urmatoarele 23 de zile după ce au fost mușcați de capuse să urmărească dacă apar unele simptome specifice bolii Lyme. Aceasta afectează pielea, sistemul nervos, dar și organele interne. Pe lângă reacția la nivelul pielii, persoana infectată resimte oboseală, dureri de cap și dureri musculare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>