Menu

Cultural
CELE MAI BUNE FILME, PREMIATE

Prima editie a Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE, eveniment dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Est a fost un real succes. Este concluzia organizatorilor dar si a publicului spectator la finalul evenimentului cinematografic gazduit timp de 4 zile de municipiul Buzau. „Roboțelul de aur”, documentarul despre viața campioanei la box Steluța Duță, se numără printre premiantele primei ediții a Festivalului Internațional de Film de la Buzău.

S-a tras cortina peste prima ediție a Festivalului Internațional de Film „BUZZ CEE” de la Buzău, eveniment dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Est. Gala de premiere a festivalului a avut loc sâmbătă seară, în Sala de spectacole a Teatrului „George Ciprian”. „Roboțelul de aur”, documentarul realizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu, despre viața campioanei la box Steluța Duță, a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar.

Filmul german „Sin and Illy Still Alive”, lungmetrajul de debut al regizoarei Maria Hengge,  a fost desemnat câștigătorul trofelului Long BUZZ. Filmul a primit din partea Cinelab România servicii de postproducție în valoare de 7.000 de euro.

„Vreau să spun că sunt foarte încântată să fiu aici și a fost un privilegiu să particip la acest festival, pentru că sala de cinema a fost plină când a rulat filmul meu și asta m-a emoționat foarte mult. Este o mare onoare să mă aflu aici și să primesc acest premiu. Mulțumesc!”

Producția bulgară „Snow” a fost aleasă de către public drept câștigător al trofeului Pop BUZZ. De asemenea, același film a primit și o mențiune specială din partea juriului competiției de lungmetraj.

Câștigătorul trofeului Short BUZZ pentru cel mai bun scurt-metraj este filmul „Dispozitiv 0068”, un scurtmetraj românesc din 2014, regizat de Radu Bărbulescu.

Ediția de debut a Festivalului Internațional de Film „BUZZ CEE” a fost organizată de asociația CulturALL, în partenerat cu Consiliul Județean Buzău și Grupul Media TV Sat 2002. De-a lungul celor cinci zile, buzoienii au putut viziona 53 de filme, românești și străine, de lung și scurtmetraj, precum și documentare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>