Menu

Cultural
INVITAȚI IMPORTANȚI LA FESTIVAL

Prima ediție a Festivalului Internațional de Film de la Buzău, BUZZ CEE, s-a bucurat nu doar de producţii de calitate ci şi de prezențe inedite. Este şi cazul renumitului producător de filme și regizor Dan Chișu, care a participat  la festival cu cel mai recent film al său, „București Non Stop”. O altă prezență care a făcut deliciul publicului dar și al membrilor din staff-ul festivalului a fost umoristul Ioan Seleși, tatăl mult mai celebrului actor Cosmin Seleși.

La prima ediție a Festivalului Internațional de Film, BUZZ CEE, desfăşurat la Buzău, în perioada 4-8 mai, au participat zeci de producători de film și regizori, dar şi actori din filmele participante la eveniment. O prezenţă notabilă a fost cea a cunoscutului producător de filme și regizor, Dan Chișu. Acesta consideră că apariția unui nou festival de film este de bun augur, atât pentru regizori sau producători, dar mai ales pentru publicul buzoian, care are ocazia să vadă și altfel de filme decât cele de la Hollywood.

Dan Chișu a fost prezent în festivalul de la Buzău cu ultimul său film, „București Non Stop”, care s-a bucurat de un mare succes la public. Regizorul spune că filmele românești sunt făcute cu bani puțini, însă, pe viitor, este nevoie de o schimbare a stilului cinematografic și chiar a temelor abordate, ușor triste și poate chiar minimaliste. Chişu are încredere însă că tinerii regizori pot aduce un suflu nou în cinematografia romanească.

Nici prezenţa umoristului Ioan Seleși, tatăl mult mai celebrului actor Cosmin Seleși  nu a fost trecută cu vederea. Ioan Seleși, protagonist în filmul „Usturoi”, care a rulat în cadrul festivalului, s-a arătat impresionat de anvergura evenimentului de la Buzău, mai ales că se află la ediția de debut.

Ioan Seleși a recunoscut că nu a mai fost de zeci de ani la Buzău. El are amintiri plăcute legate de acest oraș, venind aici la concerte alături de Iria Loghin și Benone Sinulescu. El s-a arătat încântat de cum arată Buzăul în prezent.

Ioan Seleși nu este deranjat că fiul său este mai celebru. Mai mult decât atât, este foarte mândru de Cosmin că a reușit în cariera de actor.Un alt oaspete important al festivalului de la Buzău a fost scenarista, regizoarea și producătoarea de film Maya Vitkova,  care a fost și membru al juriului. Bulgăroaica a regizat sau a produs mai multe filme premiate la importante festivaluri internaționale de gen.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>