Menu

Social
ÎN SFÂRȘIT, SE DESCHIDE

A fost facuta receptia lucrarilor, de trei saptamani, dar Maternitatea din Buzau este in continuare nefunctionala.  Este si motivul pentru care unii pun intarzierea deschiderii unitatii medicale pe seama campaniei electorale. Reprezentantii Consiliului Judetean Buzau dau insa asigurari că săptămâna viitoare se va face transferul pacientelor.

Săptămâna viitoare, in noua Maternitate din Buzau se vor face primele internări. Este asigurarea data de reprezentantii Consiliului Judeţean Buzau, care neaga astfel zvonurile potrivit cărora ar exista anumite interese electorale in amanarea deschiderii unitatii medicale. Autoritatile buzoiene precizeaza ca au fost finalizate şi ultimile teste la noua maternitate, astfel incat pacientele şi bebeluşii sa fie in deplină siguranţă.

Noua Maternitate din Buzău se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi si are o capacitate de 165 de locuri. Salile  de operaţie sunt dotate cu cele mai avansate tehnologii din domeniu, iar chirurgii vor putea face intervenţii prin teleconferinta cu ajutorul altor specialisti din tara si strainatate. Unitatea medicala a fost finalizata in urma cu 4 ani, insa nu a fost utilata din lipsa de fonduri. La momentul inaugurarii, in scop electoral, toata aparatura medicala din Maternitate nu era cumparata, ci inchiriata pentru suma de 50.000 euro lunar.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>