Menu

Social
JOS CU PLOPII!

Toţi plopii de pe marginea drumurilor judeţene din Brăila vor ajunge lemn de foc sau cherestea. Recent, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre ce prevede organizarea unei licitaţii pentru ca întreaga masă lemnoasă de pe marginea drumurilor să fie tăiată şi valorificată. Consilierii au solicitat că firma care va câstiga licitaţia să fie atent supravegheată pentru a extrage şi rădăcinile rămase în urmă tăierilor, care sunt extrem de periculoase în cazul unui accident rutier.

2.500 de arbori vor cadea sub drujbe in perioada urmatoare, dupa ce consilierii au aprobat taierea intregii mase lemnoase de pe marginea drumurilor judetene. Solicitarea alesilor a fost insa ca  firma castigatoare sa respecte intru-totul contractul si sa extraga si radacinile.

Desi unii dintre consilieri s-au aratat de parere ca lemnul rezultat in urma taierilor ar fi trebuit pastrat si folosit de CJ pentru scolile din judet, presedintele consiliului a precizat ca afacerea ar fi fost una proasta, in contextul in care plopul este slab caloric, iar majoritatea copacilor sunt, oricum, putrezi.

La randul sau, managerul Spitalului de Urgenta Braila a atras atentia ca este absolut necesara eliberarea soselelor de copaci, in contexul in care, in majoritatea accidentelor rutiere, pierderile de vieti omenesti s-au inregistrat tocmai la impactul intre autoturisme si arbori.

Potrivit raportului proiectului, pe drumurile din judet au fost identificaţi  peste 2.500 de plopi uscaţi care pun în pericol circulaţia rutieră şi care au o valoare de inventar cumulată de  aproape 176 de mii de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>