Menu

Social
APARAT VITAL

Defibrilatorul, salvează vieţi. O ştiu cel mai bine medicii care fără aceste aparate ar reuşi cu greu readucă la viaţă pacienţii care suferă un atac de cord. În cazul în care o persoană este defibrilata în primele două minute de la infarct, şansa de supravieţuire este de peste 80 %. S-a dovedit de altfel, pe stadionul Dinamo, unde intervenţia întârziată a medicilor a dus la moartea camerunezului Patrik Ekeng.

Spitalul din Rm. Sarat are in dotare 5 defibrilatoare, cate unul la camera de garda medicina interna, la blocul operator, la sectia de terapie intensiva si doua la  cardiologie. Toate sunt esentiale in salvarea unei vieti. Cum atacul de cord a devenit o afectiune tot mai frecventa, defibrilatoarele au un rol vital in salvarea vietii pacientilor.

Conducerea Spitalului Municipal Rm. Sarat da asigurari ca aparatele pe care le are in dotare functioneaza la parametri normali si oricand pot fi utilizate pentru a readuce la viata persoanele care au suferit un atac de cord.

Riscul producerii unor accidente vasculare sau atacuri de cord apare mai ales pe fondul unui regim alimentar neadecvat in urma caruia vasele sanguine ingusteaza, fapt ce duce la cresterea presiunii sangelui. Atacurile de cord sunt intalnite cel mai des in randul batranilor cu boli cardio-vasculare. In ultimii ani, medicii se confrunta insa cu foarte multe afectiuni cardiologice si in cazul tinerilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>