Menu

Social
VEȘTI BUNE DIN GERMANIA

Sergentul Bogdan Dragomir, cel de-al treilea militar buzoian împușcat de talibani în Afganistan, se simte mai bine. Anunțul vine din partea comandantului componentei de operații speciale, colonelul Marius Crăciun. Buzoianul de 26 de ani se poate deplasa, vorbește și zilele aceasta așteaptă să fie vizitat de rude la spitalul militar NATO din Landstuhl, Germania.

Vin vești bune din Germania, acolo unde este internat Bogdan Dragomir, cel de-al treilea militar al trupelor speciale împușcat sâmbătă dimineață de talibani deghizați în polițiști afgani. Militarul dă semne clare de însănătoșire, anunță colonelul Marius Crăciun, comandantul componentei de operații speciale. Zilele acestea, Bogdan va primi vizita rudelor apropiate, pentru a-i ridica moralul.

Potrivit comandantului Brigazii de Operaţii Speciale „Mihai Viteazu”, lt. col. Dorel Danciu, viețile militarilor români din Afganistan sunt permanent puse în pericol, din cauza atacurilor mișelești ale talibanilor. De altfel, teatrul de operații din Afganistan este cea mai grea misiune a militarilor români în străinătatea de la Cel De-al Doilea Război Mondial până acum.

Sergentul Bogdan Dragomir este din localitatea Maxenu și are 26 de ani. Imediat după ce a fost rănit în timpul schimbului de focuri dintre militarii români și cei doi talibani deghizați în polițiști afgani, buzoianul Bogdan Dragomir a fost transportat cu o aeronavă americană într-un spital militar regional din orașul Landstuhl, Germania.

Din spusele apropiaților, in prima zi, starea lui Bogdan părea foarte gravă însă acum, la câteva zile după incident, militarul dă semne că va trece cu bine peste acest moment dificil. Din păcate, ceilalți doi colegi ai săi, Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu, nu au fost la fel de norocoși. Ei au murit pe loc în urma schimbului de focuri cu insurgenții afgani. Cei doi militari buzoieni au fost înmormântați ieri, cu onoruri militare, în Cimitirul Eroilor din Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>