Menu

Social
PETIȚIE PENTRU REABILITAREA GĂRII

Campanie inedită în online la Buzău în vederea reabilitării Gării CFR. Iniţiatoarea ei este o studentă care a lansat pe reţelele de socializare o petiţie pentru refacerea peroanelor şi pasajului din gara CFR Buzău, care arată ca după bombardament. Dacă autorităţile locale dau vina pe Regionala CFR Galaţi, cei de la CFR susţin că nu sunt bani pentru investiții.   

Gara Buzău poate fi considerată cea mai urâtă stație CFR din România. Aici nu s-a mai investit de zeci de ani iar poarta de intrare în oraş arată ca după bombardament. Nici cişmelele nu mai funcţionează de peste zece ani. Revoltată de starea peroanelor şi a pasajului subteran din Gara Buzău, Simona Anastasiu, o studentă a iniţiat o petiţie prin care solicită remedierea urgentă a problemei. Apelul tinerei a strâns rapid sute de semnături şi a declanşat o adevărată mobilizare în mediul online. Buzoianca spune că a ajuns să facă acest demers pentru că modul în care arată Gara nu face deloc cinste Buzăului, dar şi pentru că starea obiectivului, care este unul emblematic, provoacă frustrare, inclusiv turiştilor.

„De mai bine de 30 de ani, gara arată ca după bombardamentele din al doilea Război Mondial! Această nepăsare faţă de sutele şi miile de oameni care, după ce coboară din tren, sunt nevoiţi să traverseze ca pe o pista de enduro cei aproximativ 200 de metri până la peronul principal. Gara aceasta este chiar a nimănui? Suntem de mult în secolul XXI şi nu în 1873, când strămoşii noştri au construit-o!”, se arată în petiţie.  Apelul disperat lansat către autorităţi de tânăra studentă a stârnit rapid valuri. Deja, petiţia online pentru reabilitarea Gării Buzău a strâns peste 370 de semnături din partea buzoienilor.

”Ruşinea este pe capul nostru al buzoienilor şi nu pe capul responsabililor! Prin această petiţie doresc să îmi exprim îngrijorarea cu privire la starea deplorabilă în care a ajuns Gara Buzău. Modul în care arată atât Gara, cât şi pasajul ce trece pe sub liniile de cale ferată, este unul nedemn de un judeţ, localnicilor le provoacă frustrare iar turiştilor, o impresie urâtă. Pe aceasta cale solicit institutiei responsabilă, împreună cu cetăţenii să ia măsuri pentru remedierea imediată a problemei expuse”, scrie Simona Anastasiu.

Gara Buzău a fost construită în anul 1873. Obiectivul, care ar trebui să fie cartea de vizită de judeţului, a ajuns să fie o ruină. Totul, de la peroane şi  până la clădirea veche de 140 de ani prin care s-au perindat generaţii întregi de călători, este măcinat de timp şi nepăsare. Între anii 2007 şi 2009, clădirea Gării Buzău a fost reabilitată cu bani de la Guvern, însă investiția nu a vizat și peroanele sau pasajul subteran.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>