Menu

Social
O VIAȚĂ ÎN SLUJBA FOTOGRAFIEI

Teatrul “George Ciprian” din Buzău se poate lăuda cu una dintre cele mai bogate colecții de fotografie din țară. Aceasta i se datorează artistului fotograf Ion Tăbăcaru, angajat al Teatrului „George Ciprian”  încă de la înfiinţarea instituției, în 1996. De-a lungul anilor, Ion Tăbăcaru a avut privilegiul de a cunoaşte îndeaproape şi de a imortaliza pe unii dintre cei mai mari actori ai scenei româneşti, unii dintre aceştia deja trecuţi în nemurire.

Ion Tăbăcaru, cunoscut de toți buzoienii ca „fotograful de la teatru”, are o experienţă de peste 45 de ani în fotografia de artă. Din 1996, acesta şi-a pus măiestria şi experienţa în slujba teatrului buzoian „George Ciprian”, singurul teatru de proiecte din ţară. Timp de 14 ani, Ion Tăbăcaru a lucrat ca sufleur la singurul teatru din Buzău. De multe ori, ţinea scenariul într-o mână iar cu cealaltă ţinea aparatul de fotografiat, cu care imortaliza scene din timpul spectacolului. A avut şansa să îi fotografieze pe marii actori Ion Lucian, Emil Hossu, Tamara Buciuceanu sau Iurie Darie, în piese jucate pentru teatrul buzoian.

Datorită maestrului Ion Tăbăcaru, teatrul buzoian a devenit singurul din ţară care deţine o fototecă integrală a activităţii, de la primul gong, în 1996, și până în prezent.

Membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi al Federaţiei Internaţionale a Artiştilor Fotografi, Ion Tăbăcaru a lucrat și ca fotograf de presă. Între 1990 şi 1996, Ion Tăbăcaru a fost fotograf de presă, colaborând cu numeroase publicaţii locale. A asigurat ilustratele unui album monografic, a două ghiduri turistice şi a încă zeci de pliante de prezentare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>