Menu

Social
MATERNITATE FUNCȚIONALĂ

Cea mai modernă maternitate din România este funcţională. Este vorba despre noua Maternitate din Buzău care de astăzi va găzdui şi va asigura îngrijire pentru mămicile şi nou-născuţii din judeţ. Tot astăzi au avut loc primele internări în noua unitate medicală dar şi prima operaţie de cezariană.

Operaţiune fără precedent astăzi la Buzău: ambulanţele şi o maşină SMURD au făcut zeci de curse între maternitatea veche şi cea nouă, pentru a transferă bebeluşii şi mămicile. Mutarea pacientelor şi nou-născuţilor a impus şi restricţii de trafic în zona.

Peste 30 de paciente şi copiii lor au ajuns în siguranţă, la noua Maternitate din Buzău, care dispune de condiţii de îngrijire de calitate şi de aparatură medicală ultra-modernă. Buzoienii recunosc că au aşteptat ani în şir deschiderea noii Maternităţi.

Astăzi au avut loc primele internări în noua maternitate de pe stradă Victoriei din Buzău dar şi prima operaţie de cezariană. Tot astăzi, vechea Maternitate şi-a pus lacătul pe uşa.

Lucrările la nouă Maternitate din Buzău au fost începute în 2009. Trei ani mai târziu, în perioada campaniei electorale, noua unitate medicală a fost inaugurată cu mare fast de către preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu. Pentru grandiosul moment, toată aparatura medicală nu a fost cumpărată, ci închiriată pentru suma de 50.000 euro lunar. La scurt timp, clădirea a fost abandonată. Mocanu, ajuns senator PSD, a fost mai apoi trimis în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru că ar fi încheiat ilegal 8 contracte de furnizare echipamente medicale la noua Maternitate din Buzău. Abia în acest an 2016 la noua unitate medicală s-au realizat ultimele retuşări. Maternitatea din Buzău se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi are 165 de locuri. Costul total al construcţiei şi al dotării depăşeşte 15 milioane de euro. Aparatura medicală este nouă, iar condiţiile puse la dispoziţie viitoarelor mămici respectă cele mai înalte standarde ale medicinei actuale. Sălile de operaţie sunt dotate cu cele mai avansate tehnologii din domeniu, iar chirurgii vor putea face intervenţii prin teleconferinţă cu ajutorul altor specialişti din ţară şi din străinătate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>