Menu

Social
ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Fostul procuror al DIICOT Buzau, George Margarit, care juca la pacanele banii ridicati la percheziţii, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. George Mărgărit a demisionat din magistratură în 2013, la scurt timp după izbucnirea scandalului și a recunoscut integral faptele. Magistrații l-au obligat totodată să restituie toate sumele confiscate și apoi pierdute la jocurile de noroc.

Fostul procuror DIICOT Buzau George Mărgărit a fost reținut de DNA, pentru că a jucat la poker electronic banii destinaţi unui flagrant şi a luat bani ridicaţi în timpul unor percheziţii. Sumele se ridicau la nivelul a zeci de mii de euro.

Mărgărit şi-a dat demisia din magistratură in 2013  după ce a fost reţinut de procurorii DNA. Acesta a recunoscut acuzaţiile, susţinând că este dependent de jocurile de noroc, iar că aceasta ar fi, de fapt, o boală şi nu un viciu. Nu de aceeaşi părere au fost şi judecătorii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Fostul procuror a mai fost condamnat de magistraţi la doi ani de închisoare pentru delapidare, dar George Mărgărit a depus o cerere de contopire a pedepselor la Tribunalul Brăila. Instanţa a menţinut sancţiunea penală aplicată de instanţa supremă, decizia fiind confirmată şi de Curtea de Apel Galaţi, în condiţiile în care DNA Galaţi ceruse o majorare a pedepsei. După contopirea pedepselor, instanţa a stabilit ca fostul procuror să execute pdeapsa cea mai grea, cea de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

De asemenea, George  Mărgărit a fost obligat să restituie toate sumele pe care le-a jucat la păcănele, Ministerului Public și persoanelor de la care fuseseră confiscate sumele respective.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>