Menu

Social
MILIOANE DE SEMNĂTURI

3 milioane de semnături au fost stranse pentru schimbarea definiției căsătoriei din Constituție. Coaliția pentru Familie a depus, ieri, în Senat, o propunere legislativă de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază în urma căsătoriei între „un bărbat și o femeie”. La nivel european, 17 state europene nu permit casatoria intre persoane de acelasi sex, in timp ce 12 o accepta.

Cele 3 milioane de semnaturi au fost stranse in toata tara in 5 luni. Pentru a putea cere modificarea Constitutiei, Coalitia pentru Familie avea nevoie de 500.000 de semnaturi din cel putin 20 de judete. Pentru ca sunt de 6 ori mai multe, adeziunile au fost aduse cu un camion la Parlamentul Romaniei. Coalitia pentru Familie doreste modificarea Constitutiei, astfel incat sa in leagea fundamantala a tarii sa scrie, negru pe alb, ca familia se intemeiaza prin uniunea dintre un barbat si o femeie, si nu dintre soti, asa cum este acum. Inițiativa Coaliției pentru Familie  are ca scop „protejarea explicită a familiei și a drepturilor părinților”. Mai mult, demersul Coalitei nu vizează doar clarificarea definiţiei familiei în Constituţie, ci şi asumarea de către autorităţi a unui pachet de politici publice care să îi ajute pe cei care vor să-şi întemeieze o familie.

În acest moment, articolul 48, aliniatul unu din Constituției stipulează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Formularea propusă de Coaliția pentru familie este: „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Pentru ca un proiect de modificare a Constitutiei sa fie adoptat de Parlament, e nevoie de doua treimi din voturile deputatilor si senatorilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>