Menu

Social
LUPTE ÎNTRE DACI ȘI ROMANI

Dacii și romanii se vor lupta la Buzău, săptămâna viitoare, printre copacii din Parcul Crâng. Este vorba de o acțiune a Muzeului de Istorie Buzău, organizata cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Tot săptămâna viitoare, Consiliul Judetean Buzau va organiza un inedit concurs de desene pe asfalt, cei mai talentați dintre micuții artiști urmând a fi premiați de institutie.

Ziua Internaționala a Copilului va fi marcata intr-un mod inedit de Muzeul de Istorie Buzău. Cel mai așteptat eveniment este programat la sfârșitul săptămânii viitoare. În parcul Crâng va campa Legiunea XIII Gemina, Garda Romană de la Apulum, care va desfăşura un program special pentru copii. „Garda Apulum” cuprinde patru formații, alcătuite din voluntari din Alba Iulia care reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei antice daco-romane.

Programul „legionarilor romani” de la Alba Iulia va consta în prezentarea gărzii, simularea de lupte între daci şi romani dar şi lupte de gladiatori. O zi mai tarziu, pe 4 iunie, Gărda de la Apulum se va afla pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău.

Tot săptămâna viitoare, Consiliul Județean Buzau va organiza un inedit concurs de desene pe asfalt. Cei mai talentați dintre micuții artiști vor fi premiați. Nici copiii instituţionalizaţi nu vor fi uitaţi de ziua lor. Miercuri, 1 iunie, Teatrul „George Ciprian” a pregătit două spectacole de teatru și un atelier de creație pentru copiii din centrele DGASPC Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>