Menu

PRIMA MINUNE!

După cum aţi aflat, de pe diverse canale de informare, Biserica a consimţit să-l canonizeze pe Arsenie Boca. Nu de alta, dar fostul locatar de la Prislop este mai profitabil răposat decât Prefericitul Daniel viu. Dacă va fi şi sfânt, Arsenie va fi mai valoros ca aurul şi Catedrala Mântuirii Neamului la un loc. Singura mică problemă în încercarea Bisericii de a-l accesoriza pe Boca cu aura de sfânt ar fi identificarea minunilor savârşite de marile duhovnic pe vremea când avea puls. Şi, culmea, una a şi apărut!

Cică, pe vremea când se afla la mititica, în penitenciarul din Braşov, Arsenie Boca ar fi dispărut din faţa torţionarilor săi. Şi cum nu era iluzionist, e clar că evaporarea sa fusese o minune. Mărturia aparţine unui scriitor, care la rândul său a fost deţinut politic. El se jură că în timp ce se ruga în celula sa, Arsenie ar fi fost vizitat de doi gerdieni. Aceştia l-au zărit pe duhovnic în celulă, prin vizetă, dar când au deschis uşa, ia-l de unde nu-i! Arsenie Boca îi lăsese pe torţionari în celula goală!

Întâmplarea aiuritoare ar fi provocat mare deranj la vremea respectivă în închisoare, dar şi printre organele de stat şi de partid comuniste. Acelaşi scriitor mărturisteşte că, tocmai pentru că nu şi-au putut explica invizibilitatea lui Boca, băieţii cu carnet PCR au decis să-l elibereze pe sfânt, ca să dispară şi-n aer liber, nu numai în mediul ambiant al celulei.

Aştept cu mare interes următoare minune a lui Arsenie Boca, fie în libertate, fie în regim semi-deschis, închis, ori de maximă securitate…

(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>