Menu

Social
NU VOR IRIGAȚII

Acum nu mai scăpăm de ploi, dar la jumătatea lunii iunie și  în iulie, meteorologii anunță secetă. Chiar si asa, fermierii nu sunt interesati sa-si irige suprafetele agricole pe care le cultivă. Dovadă este şi judeţul Buzău unde suprafața irigată scade de la an la an, chiar dacă tarifele au scăzut la jumătate.

Pe teritoriul județului Buzău exista o rețea de irigații care se întindea pe o suprafață de zeci de mii de hectare. Din pricina dezinteresului, deja amenajările Crîngu-Ursului, Dîmbroca, Beilic, Costești și Călmățui, întinse pe o suprafață de aproximativ 6000 de hectare, nu mai sunt utilizabile. Nici amenajarea Cîmpia Buzăului – Canal Est nu mai are sursă de apă și nu mai poate fi utilizată.

Scăderea suprafeţelor irigate este de neînţeles în condiţiile în care Agenția Naționala de Îmbunătățiri Funciare a redus tarifele la jumătate.

Anii trecuți în județul Buzău, s-au aplicat udări pe o suprafaţă de peste 11.000 ha, în amenajarea Câmpia Buzăului. Filiala ANIF Buzau are în administrare amenajări de irigaţii pe o suprafaţă de peste 41.000 ha, desecare pe o suprafaţă de aproape 130.000 ha si combaterea eroziunii solului pe o suprafaţă de peste 53.000 ha.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>