Menu

Social
CAMPANIE LINIȘTITĂ

Campanie electorală nefiresc de linistita in judetul Buzau. O spun reprezentantii Biroului Electoral Judetean care spre deosebire de alti ani nu au primit nici o reclamatie cu privire la vreun incident electoral. In tot acest timp Biroul Electoral a inregistrat o singura contestatie in municipiul Rm-Sarat care ulterior a fost respinsă.

Fără bannere, fără mii de afişe lipite pe toţi stâlpii şi fără caravane ori incidente electorale. Așa s-a derulat campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie in judetul Buzau. Biroul Electoral Judetean Buzau a inregistrat in tot acest timp o singura contestatie depusa de un partid pentru municipiul Rm-Sarat. Si acesta a fost respinsă.

Scrutinul din 5 iunie a venit cu o seamă de noutăţi în privinţa finanţării campaniei electorale iar legea a fost  destul de stricta. Au  dispărut celebrele găleţi, umbrele, pixuri ori brichete. Reprezentantii partidelor, inscrise in cursa electorala, au fost informati cu privire la locurile in care pot amplasa afisele candidatilor. Daca in anii anteriori, unii nu au respectat locurile de afisaj sau rupeau afisele adversarilor, de aceasta data nu au fost inregistrate situatii de acest gen.

Noutatea absolută adusă de lege a facut referire la contribuţiile pentru campania electorală. Chiar dacă au dispus de sume considerabile, candidatii nu a putut să îşi foloseasca averile pentru a se promova. Potrivit legii, limita maximă a contribuţiei depuse de candidaţi este de un salariu minim pentru o listă întreagă de candidaţi ai unui partid politic, trei salarii minime pentru Consiliul Local al oraşului, cinci salarii pentru postul de primar al comunei, şapte pentru cel de primar de oraş şi 50 de salarii minime pentru primar de municipiu reşedinţă de judeţ. Toate aceste contribuţii au ajuns în contul partidului dedicat campaniei, iar de acolo s-au facut toate plăţile pentru promovarea candidaţilor, cu menţiunea că orice intrări/ieşiri de bani s-au declarat la Autoritatea Electorala Permanenta.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>