Menu

Social
LEGE BLOCATĂ

Legea eutanasierii maidanezilor nu poate fi pusa in aplicare, atat timp cat inca exista un proces pe rol in privinta acesteia. Afirmatia apartine primarului din Rm. Sarat, Viorel Holban, care sustine ca in prezent pot fi eutanasiati doar cainii bolnavi si agresivi. Edilul spune ca a solicitat si Directiei Sanitar Veterinare un raspuns cu privire la eutanasierea maidanezilor sanatosi, iar acesta a fost negativ, dat fiind faptul ca legea este blocata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De mai multi ani, autoritatile din Rm. Sarat incearca sa reduca numarul de caini de pe strazi prin diverse masuri. Au demarat campanii de sterilizare impreuna cu Asociatia Caini Fericiti, au infiintat un serviciu de ecarisaj si au amenajat un nou adapost. Chiar si asa numarul de maidanezi este in continuare mare.

Primarul Viorel Holban sustine ca in acest moment legea eutanasierii nu poate fi pusa in aplicare. Chiar in luna martie, Primaria a trimis o adresa Directiei Sanitar Veterinare cu privire la eutanasierea maidanezilor sanatosi. Raspunsul primit a fost negativ, dat fiind faptul ca legea este blocata in instanta.

Reamintim ca pe 20 iunie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat normele de aplicare a legii care permite eutanasierea maidanezilor. Instanta a luat aceasta decizie la solicitarea fundatiei Vier Pfoten, unul dintre motive fiind ca legea cainilor fara stapan prevede concesionarea serviciilor de gestionare a maidanezilor doar ONG-urilor si fundatiilor, iar normele permit concesionarea/incredintarea sau delegarea acestor servicii firmelor.

Comentarii ( 1 )

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>