Menu

Social
AJUTOARE PENTRU ABSOLVENȚI

Absolvenții pot beneficia de informare și consiliere profesională, mediere pentru găsirea unui loc de muncă, precum și o serie de facilități financiare după încheierea studiilor liceale.

Ei au astfel posibilitatea să se înscrie la cursuri de formare profesională sau pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Absolvenții care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă și sunt înregistrați la structura AJOFM, nu urmează o formă de învățământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință în vigoare, respectiv 500 de lei, pot solicita indemnizația de șomaj.

Acest drept se acordă absolvenților la cerere pe o perioadă de 6 luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire, respectiv de la data de 3 iunie 2016. Indemnizația de șomaj constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, al cărei cuantum este de 250 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>