Menu

Social
DECLARAȚII LA TERMEN

De teama unor impozite uriase, zeci de proprietari din Rm. Sarat s-au grabit sa ajunga la Primarie ca sa-si declare imobilele nerezidentiale. Oamenii au luat legatura cu un evaluator pentru a stabili valoarea de piata a cladirilor, valoare de care se va tine seama la calcularea impozitului. Ei au facut acest demers in termenul legal, pana la 31 mai.

Potrivit noului Cod Fiscal, contribuabilii, persoane fizice, care detin mai multe cladiri in proprietate, sunt obligate sa declare natura acestora, pentru stabilirea impozitului. Termenul prevazut initial de lege pentru acest demers a fost 31 martie, insa ulterior a fost prelungit pana la 31 mai. La Rm. Sarat, cele mai multe dintre persoanele care au imobile nerezidentiale le-au declarat in termenul legal.

In cazul in care nu ar fi depus aceste declaratii la timp, cei care detin astfel de imobile riscau sa aiba cladirile impozitate cu o cota de 2 la suta, de 20 de ori mai mare decat cea stabilita tinand seama de valoarea de piata.

Depunerea unor declaratii cu privire la destinatia cladirilor a fost impusa de noul Cod Fiscal, deoarece calculul impozitului se face diferentiat. Astfel, cei care au imobile rezidentiale platesc un impozit ceva mai mic, iar cei care au cladiri cu destinatia de spatiu comercial sau de alta natura, ceva mai mult.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>