Menu

Satira
REȚETE PENTRU ROMÂNI

Un grup de cercetatori anonimi a pus la punct o reteta de supravietuire a oricarui roman care in ziua de leafa constata ca are de dat, nu de luat. Experimentul a fost realizat in conditii de laborator, pornind de la premiza ca romanul nu are sindromul salariului minim, nu este bantuit de cosmarul legii salarizarii si nu a suferit in viata lui decat de o conjunctivita rebela.

Analiza grupului de cercetatori a luat ca baza de calcul un functionar simplu, cu un salariu de 1.000 de lei net, nevasta, stabila, angajata si ea oriunde in Romania si un copil, cel mult doi, fie si din generatia “emo”.  Grupul de cercetatori nu a gasit nicio solutie pentru ca bugetarul sa traiasca bine, dar a descoperit doua retete de supravietuire, dupa cum urmeaza.

 Cura de “Eugenia”. Descoperita inca din vremuri stravechi si considerata un supliment alimentar folositor omului, “Eugenia” intruneste calitatile nutritive si de prêt specifice vietii spartane a functionarului. Cu numai 10 “Eugenii” zilnic, bugetarul poate oferi familiei sale un mic dejun copios, un pranz echilibrat si o cina din care nu va lipsi ceaiul de flori din glastra. Regimul are avantajul ca ofera economii semnificative la buget din care se poate plati aproape jumatate din intretinere, o sacosa de plastic ecologica si doua bilete de autobuz. In cazul in care cura de “Eugenia” este dublata de portii consistente de apa de la robinet, rezultatele pot fi exceptionale: bugetarul are puterea de a ajunge pe jos la serviciu, economisind astfel doua bilete de autobuz.

Cura de “pufuleti”. Etichetati pe nedrept de ignoranti drept mamaliga cu aer, pufuletii si-au castigat definitiv faima printre bugetari datorita formei prin care reduc foamea la absurd. Cu o punga de pufuleti ai senzatia unica de a manca mult, fara sa mananci nimic. Sunt recomandati la orice ora a zilei si nu provoaca indigestii. Au dezavantajul ca sunt mai scumpi decat “Eugenia” si trebuie folositi cu maxima cumpatare pentru a mai avea bani pentru fondul de rulment al asociatiei de proprietari.

(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>