Menu

Social
MAREA HĂMĂCEALĂ

Parcul Monument a fost asaltat de tineri in urma lansarii apelului pentru Marea Hămăceală. Acţiunea a fost organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor, Cercetaşii României – Club Brăila şi Primaria Municipiului Brăila. Braila este al patrulea oras gazda a acestui eveniment, dupa Cluj, Sibiu si Tulcea.

Initiativa a pornit de la o eleva de clasa a IX-a de la Colegiul National Gheorghe Munteanu Murgoci, care si-a dorit o iesire altfel pentru ea si prietenii ei, dar si pentru toti brailenii iubitori de aer curat si iarba verde. Regulile au fost foarte simple: toţi participanţii au trebuit să îşi amplaseze hamacele în jurul copacilor cu diamentru de minim 20 de cm.  Scoarţa copacilor  a fost ea protejată, astfel ca hamacele au fost legate cu late de cel puţin 2,5 cm. Primăria a făcut curăţenie în zona de parc unde urma să aibă loc camparea, iar Poliţia Locală şi Jandarmeria au asigurat ordinea.

Printre participanţi au fost şi câţiva melomani care au venit cu chitarele pentru a „dezmorţi” atmosfera. Această activitate în aer liber a început la Sibiu şi a fost apoi preluată de clujeni şi tulceni. Proiectul s-a născut din spirit civic, pentru ocuparea spaţiilor verzi şi pentru o altfel de modalitate de petrecere a timpului liber.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>