Menu

Social
DOSARE PENTRU ȘOMAJ

In plin examen de Bacalaureat, zeci de tineri buzoieni au cerut deja ajutor de somaj. Legea le permite elevilor de clasa a 12-a, cu sau fara bacalaureat, sa ceara in termen de 60 de zile de la absolvire acest ajutor de la stat.

In loc sa se pregateasca pentru probele scrise de la   Bacalaureat, unii tineri merg la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca din Buzau, pentru ajutorul de somaj. Si asta pentru ca absolventii institutiilor de invatamant au dreptul, portivit legii, sa ceara indemnizatia de somaj.

In  fiecare an, la finele lunii septembrie, A.J.O.F.M. Buzau  organizează o Bursă a Locurilor de Muncă pentru absolvenţii promoţiei anului în curs, in speranta ca tinerii isi vor gasi un job.

Potrivit legii, numai persoanele înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cele 60 zile de la absolvire, beneficiază de indemnizaţia de şomaj, al cărei cuantum reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>