Menu

Social
Verdict in iulie

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, se află aproape de un prim verdict în dosarul „Maternitatea”. Astfel, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pronunţarea sentinţei pentru 14 iulie. Acesta a fost trimis în judecată de către DNA pentru că a inaugurat în scop electoral noua Maternitate, ocazie pentru care a încheiat mai multe contracte ilegale de furnizare de echipamente medicale. Prejudiciul a fost estimat în rechizitoriu la peste 500 de mii de euro.

Victor Mocanu a avut zilele trecute un nou termen în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată.

Pe durata procesului, care durează de mai bine de 2 ani, senatorul de Buzău a contestat trimiterea sa în judecată de către procurorii anticorupţie şi a cerut noi probe. Totodată, în dosar au fost citaţi ca martori Dorel Nicolescu –  la acea dată manager general al Spitalului Judeţean Buzău, şi Victor Vasilescu, patronul firmei SC INTEGRAL SA,  cea care a realizat lucrările la noua Maternitate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>