Menu

Social
Fără birocrație

Românii nu vor mai da bani pentru a face copii legalizate, acte care costă uneori o grămadă de bani, întrucât Guvernul a stabilit că aceste documente vor dispărea odată cu publicarea unei ordonanței de urgență în Monitorul Oficial.

Mai mult, românii nu vor mai fi nevoiți să facă kilometri întregi pentru a solicita cazierul judiciar de la Circa de Poliție la care sunt arondați, acest document putând fi eliberat de orice astfel de instituție din țară.

Instituțiile care solicită un astfel de document vor apela direct la poliție, fără să mai ceară cetățenilor să meargă la un ghișeu să ia cazierul și apoi să-l ducă în altă parte. Acolo unde, până acum, era nevoie de astfel de documente, acele instituții vor primi copii xerox pe care le vor confrunta pe loc cu originalul. În plus, copiile în cazul cărții de identitate vor putea fi expediate și prin e-mail, după ce vor fi scanate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>