Menu

Social
GRIJĂ PENTRU ANIMALE

Nu doar oamenii sunt afectati de canicula, ci si animalele. Din acest motiv, medicii veterinari buzoieni atrag atenția  proprietarilor de animale  să le îngrijească mult mai atent, in perioada caniculara, altfel ele devin agresive.  Mai exact, stapanii animalelor trebuie sa le ofere toate conditiile pentru a le feri si pe ele de disconfort. 
Medicii veterinari buzoieni avertizeaza  că păşunatul pe timp de caniculă,  între orele 12 şi 16 este total contraindicat, pentru animale. Pe caniculă, cel mai mare risc pentru acestea este lipsa apei, care duce la deshidratarea lor şi evident le poate crea suferinte ce pot duce la moartea lor.

Si transporturile de animale vii trebuie făcut, in perioadele de canicula, doar dimineaţa şi seara, mai pe răcoare. In cazul in care un animal a murit de caldura, medicul veterniar trebuie neaparat anuntat.

Măsurile anticaniculă sunt impuse şi pentru animalele de companie, faţă de care medicii veterinari  recomandă  hrană, multa apa și protecție împotriva  razelor solare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>