Menu

Social
FĂRĂ TAXE ŞI IMPOZITE PENTRU ANGAJAŢI

România doreşte să atragă investiţii în cercetare. Premierul Dacian Ciolos a anunțat că Executivul intentionează să elimine taxele și impozitele pentru această categorie de salariați. Șeful Guvernului a precizat că măsura urmărește atragerea tinerilor către domeniul cercetării dezvoltării, dar și reducerea migrației personalului calificat către alte țări.

Potrivit premierului Dacian Ciolos, începând cu luna august, cu salariul aferent lunii august pentru toți cei care lucrează în cercetare dezvoltare tehnologică, se elimina impozitele și taxele pe salariu. Mai exact România poate oferi și materie cenușie nu doar forță muncă ce este calificată. Executivul doreste astfel să atraga investitorii nu doar în activitatea de producție, dar și în partea de cercetare dezvoltare. Astfel, angajații din cercetare ar putea câștiga mai mult din luna august.

Pentru a beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii, persoana trebuie să fi absolvit cel puţin ciclul I de studii universitare sau o formă de învăţământ superior de lungă durată şi să deţină o diplomă de licenţă conferită de o instituţie acreditată de învăţământ superior din România sau din străinătate, echivalată de Ministerul Educaţiei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>