Menu

Social
AVIOANE NOI DE LUPTĂ

Primele şase aeronave multirol F-16 ale Forţelor Aeriene Române vor ajunge în ţară  în a doua jumătate  a lunii septembrie, când, împreună cu echipajele militare, vor deveni operative. Aparatele de zbor vor avea ca misiune principală survolarea şi securizarea spaţiului aerian românesc.       

In luna septembrie, in tara vor ajunge primele sase avioane de vanatoare F-16 cumparate de statul roman de la Portugalia. In total sunt  12 aeronave multirol F-16 pentru a echipa complet o flotilă aeriană, potrivit efectivelor calculate de NATO. Avioanele F-16 achiziţionate vor avea resurse de zbor în medie de peste 4.500 de ore de zbor fiecare, iar perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani.

Pilotii si echipele tehnice deja au facut o parte dintre stagiile de pregatire in Portugalia, astfel incat sa poata opera pe deplin noile aparate de zbor. Avioanele vor executa serviciul de luptă – Poliție aeriană, complementând treptat misiunile care se execută ]n prezent, cu Mig 21 Lancer.

Aeronavele au costat 628 de milioane de euro, beneficiind de mai multe modernizări.Forţele Aeriene române sunt ajutate în acest moment de partenerii NATO să-şi apere spaţiul aerian, asta după ce de aproape opt ani nu au fost găsite fonduri suficiente pentru dotarea armatei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>