Menu

Social
CAMPANIE DE INFORMARE

Cetatenii din Râmnicu Sarat sunt indemnati sa fie mai responsabili si sa se implice in rezolvarea problemei maidanezilor, in cadrul unei campanii de informare. Reprezentanti ai primariei, politiei locale, dar si un medic veterinar incearca sa-i convinga pe proprietarii de caini sa-i sterilizeze si sa-i microcipeze. Totodata, oamenii sunt instiintati cu privire la amenzile pe care le pot primi pentru abandonarea cainilor pe domeniul public sau pentru refuzul microciparii.

 Inca de la inceput, campania de microcipare a cainilor s-a desfasurat cu dificultate la Rm. Sarat. Si asta nu din cauza medicilor veterinari, ci a cetatenilor care au refuzat cu vehementa sa-si microcipeze animalele din gospodarii. Pentru a-i convinge pe oameni sa se alature acestui demers, in perioada martie-mai autoritatile au desfasurat o campanie de informare, care a avut succes. Actiunea a fost reluata zilele acestea, cu scopul de a determina cat mai multi cetateni sa-si sterilizeze si sa-si microcipeze cainii din gospodarii.

Autoritatile isi doresc ca oamenii sa se implice in rezolvarea problemei cainilor fara stapan. In cadrul actiunii, politistii locali ii instiinteaza pe proprietarii cainilor  cu privire la amenzile pe care le pot primi pentru abandonarea animalelor pe domeniul public sau pentru refuzul microciparii.

Autoritatile din Rm. Sarat cauta in prezent solutii pentru a asigurara microciparea gratuita a cainilor din gospodariile cetatenilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>