Menu

Satira
VACANŢA POLITICIENILOR

Laolaltă cu şcolarii iau vacanţă şi parlamentarii. De fapt, mai toţi politicienii iau o pauză. Este recreaţia de vară, care e complet diferită de cea de iarnă. Aşa este vara, nu vine Moşul… Vara îţi faci sanie până treci …pe liste.

De ceva vreme, numeroşi politicieni preferă vacanţele inedite, în locuri răcoroase. Sejururile sunt subvenţionate de statul român prin Direcţia Naţională a Penitenciarelor.

Câţiva politicieni nu se culcă nici vara pe o ureche. Se culcă pe ambele. Fie au o corigenţă, două, pe la DNA, fie sunt deja repetenţi prin decizie judecătorească. Ceilalţi vor să îngraşe porcul în ajun. În general, porcul altora, pentru că pe-al lor l-au păpat demult, singuri sau împreună cu consilierii.

Politicienii de la grupa mică au avut examene la începutul verii. Cei mai mulţi s-au înghesuit pe liste la liceele bune, deşi „capacitatea” n-a fost întotdeauna punctul lor forte. Mulţi au fost convinşi că vor drege busuiocul cu câteva meditaţii exact la materiile la care sunt tufă de Veneţia, dar au picat cu brio examenul.

Politicienii cu pretenţii au mai mult timp la dispoziţie. Abia prin toamnă vor intra în campanie. Deşi pe timpul recoltei se dau de ceasul morţii ca să-şi umple urnele, cei mai mulţi nu pricep şi pace: întotdeuana culegi ce-ai semănat.

(aruncă-ţi ochii şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>