Menu

Social
NU SE TEM DE AMENZI

Șoferii de microbuz continuă să ia pasageri peste capacitatea maximă admisă. De vină ar fi legea prea blândă care nu impune reținerea permiselor sau retragerea atestatelor, ci doar o amendă contravențională. De la începutul anului, polițiștii constănțeni au aplicat peste 200 de sancțiuni șoferilor de maxi-taxi.

Șoferii de microbuz nu se tem de amenzile polițiștilor și continuă să ia pasageri peste capacitatea maximă admisă. O spun o mulțime de constănțeni care, odată cu sosirea sezonului estival, trebuie să suporte aglomerația din maxi-taxi.  Din cauza aglomerației, unii au renunțat pur și simplu la acest mijloc de transport .

Problema nu este una nouă, oamenii legii efectuând mai multe controale pe această temă de la începutul anului. Tot pasagerii microbuzelor spun că nu o dată s-a întâmplat ca șoferii să se anunțe între ei în momentul în care o astfel de razie are loc. Numai în 2016, polițiștii constănțeni au aplicat șoferilor de microbuz amenzi care au totalizat peste 100 000 de lei.

Asta înseamnă că un șofer de microbuz surprins că transportă pasageri peste limita legală trebuie să achite o amendă de 750 de lei, sau jumătate din ea în 48 de ore. Legea nu prevede nici o altă sancțiune în afara celor banesti.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>