Menu

Social
EVAZIUNE RECORD

O contabilă recidivistă din Prahova, a reușit să pună la punct o rețea infracțională care a produs un prejudiciu din evaziune de peste 5 milioane de euro. În plus, între 2012 și 2015, Emilia Stănciulescu a reușit să facă și 12 milioane de euro  din spălare de bani. Ea a fost adusă la audieri împreună cu alte 21 de persoane implicate.

Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice Prahova au descins în 7 județe, unde au efectuat 36 de percheziții, atât la domiciliile celor implicați în afacerile ilegale, dar și la sediile unor societăți comerciale. Emilia Stănciulescu, capul rețelei infracționale, are 48 de ani și este din Prahova.

Concret, femeia a reușit să racoleze persoane fără adăpost,  pe numele cărora a înființat societăți comerciale fantomă. Facturile fiscale emise de aceste societăți reprezentau operațiuni economice nereale. Astfel firmele beneficiare reușeau să păcălească statul și să diminueze mult din taxele și impozitele datorate.

Istoria femeii care a reușit să facă evaziunea record este una penală. În 2003 ea a fost reținută pentru același gen de infracțiune. A fost arestată în 2005 și eliberată condiționat în 2008. Restul de pedeapsă a reprezentat doar o lună de închisoare, în vara lui 2014, când deja era în plină acțiune cu noua rețea de evaziune și spălare de bani. Anchetatorii încearcă acum să recupereze prejudiciul de peste 17 milioane de euro. Au fost puse sechestre pe mai multe imobile, conturi bancare și mijloace fixe.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>