Menu

Social
MISIUNI ÎN ADÂNCUL MĂRII

Exercițiu important în Marea Neagră. Scafandrii militari din România, Statele Unite și alte 5 țări se antreneaza sub egida NATO, la peste 40 de metri în adâncuri. Sunt operațiuni extrem de periculoase, unde greșelile nu sunt permise. Manevrele militare includ trei secțiuni: distrugerea dispozitivelor explozive improvizate, scufundare la mare adâncime și neutralizarea minelor marine.

De la bordul navei de intervenție Grigore Antipa, scafandrii militari români, împreună cu partenerii lor din alte 6 țări coboara în adâncul mării. Fiecare misiune se face doar după urmarea strictă a protocolului. Nu este permisă nicio greșeală. La 40 de metri adâncime, orice eroare se poate termina cu o tragedie.

Exercițiul a presupus lucrări subacvatice de tăiere și sudură pentru aducerea la suprafață a unei epave. O altă activitate a cuprins secțiunea EOD, eliminarea dispozitivelor explozive. Organizatorii s-au declarat mulțumiți de experiența câștigată de scafandrii. Aceștia au avut posibilitatea de a executa activități în marea Neagră, alături de partenerii NATO.

In total, 40 de scafandri din Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Turcia, Ucraina și SUA iau parte la exercițiul Eurasian Partenership Diving. Manevrele includ trei secțiuni: distrugerea dispozitivelor explozive improvizate, scufundare la mare adâncime și neutralizarea minelor marine. Din grupul naval de sprijin al exercițiului fac parte o navă de comandă, o vedetă maritimă rapidă, două dragoare și cinci nave rapide de intervenție cu scafandri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>