Menu

Social
PROIECT BLOCAT

Speranţa câtorva sute de elevi din comuna buzoiană Movila Banului că vor învăţa, din primăvară, în săli de clasă luminoase şi spaţioase, s-a năruit. Promisiunile directorului şcolii care s-a chinuit să atragă fonduri europene pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a şcolilor au fost călcate în picioare de primăriţa comunei. Alesul local a renunţat la banii europeni printr-o adresă care anulează munca de 6 luni pentru întocmirea proiectului şi îi condamnă pe elevi la condiţii de învăţat ca în evul mediu.

Cele două şcoli din comuna buzoiană Movila Banului au intrat în reabilitare printr-un program guvernamental. Constructorul a oprit lucrările în 2008, pentru că nu-şi primise banii şi a dat în judecată centrul bugetar prin care s-au derulat fondurile. De atunci, copiii sunt nevoiţi să înveţe în căminele culturale în condiţii improprii.

În urmă cu o lună, primăriţa din Movila Banului, Frusina Ghinea, a trimis către Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est o cerere de renunţare la proiectul cu bani europeni, motivând în adresă că are probleme de ordin tehniC.

Consilierii locali se aşteptau ca lucrările să înceapă până la finele anului însă au aflat cu stupoare de la agenţie de dezvoltare că cererea de finanţare a fost retrasă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>