Menu

Cultural
CANTECE SI POVESTIRI

Cand acordurile de chitara intalnesc versurile poeziilor este cu neputinta sa nu iasa ceva grandios. A demonstrat-o sambata la Rm Sarat compozitorul si interpretul Dan Manciulea, odata cu lansarea primului sau album solo de muzica folk “Cantece sarate”. Imediat dupa ineditul concert, in incinta Centrului Cultural “Florica Cristoforeanu” a avut loc lansarea cartii “ Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”, a lui Varujan Vosganian.

Albumul de muzica folk “Cantece sarate” –pe muzica lui Dan Manciulea, a carui lansare a avut loc sambata, pe scena Centrului Cultural “Florica Cristoforeanu” a marcat nu doar debutul individual al artistului ramnicean in muzica folk, ci si implinirea a 20 de ani de la castigarea marelui trofeu al concursului de muzica folk “Om bun”. Dan Manciulea a inceput sa lucreze la acest album in luna iunie, dupa ce a citit toate volumele de poezii daruite de autori in cadrul lansarilor de carte. A ales dintre acestea 10 poezii care au rezonat cu traiile si perspectiva sa muzicala. La lansarea albumului “Cantece sarate” – au participat si unii dintre autorii versurilor, , dar si invitati speciali. Toti au cantat alaturi de Dan Manciulea pe scena.

Lansarea albumului a fost precedata de un alt eveniment special: lansarea cartii “ Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri” a lui Varujan Vosganian, autor al unui alt volum de referinta “Cartea soaptelor”, o epopee e secolului XX. Cartea “ Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”  a fost primita cu entuziasm si de critici.

Cele doua evenimente de sambata au avut loc cu sprijinul Centrului Cultural “Florica Cristoforeanu” din Rm Sarat in colaborare cu Editura “Rafet”.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>