Menu

Social
IN CURSA DE ZIUA NATIONALA

Trenul regal a plecat ieri, intr-o cursa simbol de Ziua Națională. În vagoane au urcat membrii familiei regale, care au poposit și în Ploiești, unde principesa Margareta a fost întâmpinată cu pâine și sare, urale și flori. Sute de oameni s-au înghesuit să o vadă pe principesă.
Familia Regală a pornit  într-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca

a României. În tren, din Sinaia, au urcat principesa Margareta, principele Radu, principele Nicolae, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, copii, bătrâni şi ambasadori. In trenul regal au mai urcat ambasadorul Republicii Cehe în România, ambasadorul Spaniei, al Germaniei, dar și cel al Iordaniei. Autoritățile din Sinaia, dar și peste 200 de cetățeni, le-au urat drum bun membrilor familiei regale și invitaților săi. Familia Regală a stat pe peronul gării din Ploiești, 15 minute. Mulțimea a scandat numele Regelui Mihai. Principesa a fost întâmpinată cu pâine și sare, dar și cu foarte multe flori. De altfel, principesa a purtat tot timpul, un superb buchet, făcut din trandafiri roșii, galbeni și albaștri.

Trenul regal a fost comandat de regele Ferdinand societății italiene Ernesto Breda din Milano. Vagoanele și locomotiva cu aburi au fost finalizate însă abia după moartea sa, în 1928. Garnitura originală, care se păstreaza și astăzi, este compusa din cinci vagoane: un vagon-sufragerie, un dormitor regal cu baie complet utilată și trei cușete pentru însoțitorii demnitarilor. Finisajele interioarelor sunt prețioase, mobilierul și lambriurile fiind finisate cu furnir de esențe nobile: trandafir, mahon și nuc. Scaunele și fotoliile sunt tapisate cu piele de Cordoba, corpurile de iluminat sunt realizate la manufacturile din Murano, iar vazele și scrumierele au fost fabricate din alabastru. Călătoria simbolică se va încheia, duminică seară, la Bucureşti, unde Familia Regală şi invitaţii săi vor fi aduşi în gara Băneasa.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>