Menu

Social
LA COADA PENTRU FASOLE

Au stat ore in sir la coada, pentru o portie de fasole cu carnati si un pahar cu vin fiert. Sute de ploiesteni au luat cu asalt corturile amplasate la Statuia lui Mihai Viteazu, unde s-a impartit traditionala mancare, de 1 decembrie. Cei mai multi dintre ei spun ca a meritat asteptarea, desi a nins si era frig, pentru ca fasolea preparata la cazan nu se compara cu cea facuta acasa.

De Ziua Naţională a României, municipalitatea a pregătit pentru ploieşteni 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi tot atâtea pahare cu vin fiert. Mîncarea a fost distribuită din trei corturi, amplasate în apropierea zonei unde a fost defilarea. Pentru ca preparatele sa fie calde, militarii au adus bucatariile mobile, iar mirosul de fasole și vin s-a împrăștiat peste tot. Ploieștenii s-au așezat la coadă încă de dimineață și au așteptat și trei ore să ajungă la farfuriile cu mâncare și paharele aburinde cu vin fiert. Nu a contat nici frigul și nici ninsoarea, deși mulți au înghețat la coadă. Cei mai mulți au ratat discursurile şi parada militară şi au preferat să aștepte la rând.
A fost fericire maximă când s-a dat startul la mâncat. Oamenii nici nu au așteptat să se răcească vinul și l-au băut pe nerăsuflate.

Cele 3000 de porții oferite gratuit ploieștenilor s-au epuizat într-o oră.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>