Menu

Social
ÎN CĂUTAREA PROPRIETARILOR

Cladirile de patrimoniu din centrul istoric al Brailei nu au nicio sansa de a fi  reabilitate prea curand. Asta pentru ca,  foarte multe au fost mostenite de rude din strainatate ale proprietarilor initiali si despre care primaria nu stie cum sa dea. Consilierul personal al primarului, fostul edil Aurel Simionescu, estimeaza ca doi ani vor dura doar procedurile de identificare ale proprietarilor si preluarea imobilelor degradate de la ei, in ideea in care acestia vor fi de acord cu acest lucru.

Aproximativ 100 de imobile de patrimoniu din centrul istoric al Brailei zac in ruina, la un pas de disparitie, fara ca vreunul dintre proprietari sa miste un deget macar pentru a le conserva. Cateva apartin municipalitatii, insa majoritatea au proprietari care sunt  din alte tari, fiind mostenitorii proprietarilor initiali. Acum, municipalitatea doreste sa le propuna acestora sa dea in proprietatea primariei imobilele pe care nu le-au vazut niciodata, pentru a le putea reabilita macar fatadele. Sanse sa se intample insa acest lucru in viitorul apropiat sunt foarte slabe.

Pana atunci insa, primaria trebuie sa se ocupe de reabilitarea strazii pietonale din centrul orasului, al carei pavaj, desi in urma cu cativa ani a fost schimbat si reabilitat complet, acum s-a degradat. In ultimii ani, doar doua case de patrimoniu au fos complet reabilitate. Una apartine  Consiliului Judetean  Braila, iar cealalta unui proprietar privat, sumele necesare pentru fiecare dintre ele ridicandu-se la ordinul milioanelor de euro.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>