Menu

Satira
LA PRAŞILĂ CU POPII

Gata, m-am liniştit! Viitorul agriculturii e pe mâini sigure şi bune. Guvernul vrea să apeleze la popi, ca să-i convingă pe ţărani să nu mai prăşească aiurea singuri, ci să prăşească în grup, că-i mai mişto. Cum ar veni, popii vor fi mobilizaţi să-i îmbrobodească pe fermieri să se asocieze, pentru că numai aşa agricultura va da roade, iar ţara va propăşi pe cele mai înalte culmi.

De unde şi până unde, băieţii din Guvern s-au gândit la băieţii cu patrafire, ca să sucească minţile ţăranilor noştri neasociaţi? Păi, cică, pe la ţară, 80 la sută din populaţia vie, ascultă de popi ca de Dumnezeu. Iar dacă sfinţia sa le zice, chiar şi cântat, pe nas, că doar într-o asociaţie agricolă vor prospera ridicol de mult, atunci fermierii se vor buluci pentru a forma grupuri de producători agricoli. Probabil, sfaturile astea propovăduite de popi sunt moca, deşi n-ar fi exclus ca băieţii în sutane să ceară ceva şi pentru sfânta biserică. Nu de alta, dar aşa e cuvioasa datină, încă de când a fost inventată taxa pe înmormântare.

Chiar aştept cu sufletul la gură ce efect va avea implicarea popilor şi a Celui de Sus într-o chestie atât de pământeană, ca agricultura. Oare oamenii vor face ce zice popa sau vor face ce face popa?

(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>