Menu

Social
PARADA, STEAGURI SI FASOLE

Mii de braileni au infruntat gerul pentru a participa la evenimentele organizate de catre autoritati cu ocazia sarbatoririi zilei de 1 Decembrie. Cu mic, cu mare, flutarand steagul Romaniei, brailenii s-au strans pe platoul din fata Palatului Administrativ asteptand sa vada ce li s-a pregatit cu ocazia Zilei Nationale.

Festivitatile au debutat cu parada militara a Garnizoanei Braila, cateva zeci de soldati reprezentand diversele unitati care isi deruleaza activitatea in judetul Braila defiland prin fata celor adunati ca sa ii urmareasca. Cel mai mult i-a incantat insa pe spectatori exercitiul de indemnare executat de drill team-ul Batalionului 285 Artilerie „Vlaicu Vodă” din Braila. Dupa ce oficialitatile au depus buchete de flori la statuia Ecaterinei Teodoroiu, primarul a fost cel care a dat startul traditionalului de acum, ospat cu fasole si carnati. Pentru a fi siguri ca apuca o portie din preparatul care mirosea extrem de imbietor, sute de braileni s-au asezat la coada chiar si cu o ora inainte. Din fericire, organizatorii au pregatit si vin fiert aromat, care i-a mai incalzit pe pofticiosi. Oricum, odata ce s-au vazut in fata portiilor de mancare, cu totii au spus ca a meritat asteptarea.

Festivitatile au continuat cu recitaluri de muzica populara, iar cei interesati au putut admira si diverse expozitii tematice realizate de elevii braileni, cu ocazia acestei zile mari.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>