Menu

Social
PRIMIȚI REGEȘTE

Sute de persoane s-au călcat în picioare  în garile din Buzău si Rm Sarat pentru a intampina Trenul Regal, plecat,  din Sinaia. Principesa Margareta, principele Radu, principesa Maria şi principele Nicolae au fost primiţi cu pâine şi sare dar si buchete de flori.

La Buzau, Principesa Moștenitoare si Principele Radu şi-au făcut cu greu loc prin mulţime pentru a-i saluta pe oamenii veniți în număr mare să întâmpine trenul regal. Imnul României şi imnul Casei Regale au răsunat la difuzoarele Gării Buzau pe toată durata şederii pe peron a urmaşilor Regelui Mihai. Buzoienii au ţinut în mâini fotografii cu chipul Majestăţii sale, drapele tricolore şi flori pe care le-au dăruit principesei Margareta. După 15 minute, alteţelor regale au urcat în vagonul sufragerie de unde şi-au luat rămas bun. Principesa Margareta a primit de la buzoieni un frumos buchet de trandafiri în culorile drapelului naţional. Si la Rm. Sarat, la sosirea trenului, peronul garii a devenit neincapatoar. Peste 500 de persoane au asteptat familia regala.  Rand pe rand, au coborat din tren, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Alteţele Lor Regale Principesa Maria și Principele Nicolae, dar si invitatii lor. Cu totii au fost intampinati, de autoritati  , care i-au primit cu paine si sare si le-au oferit flori. Membrii casei regale au salutat cetatenii, care s-au bucurat din plin de prezenta lor. Oamenii au venit la gara cu steaguri tricolore si chiar cu tablouri cu Regele Mihai.

Si copiii s-au bucurat cand au vazut trenul regal. Unii dintre ei, mai norocosi au dat mana cu membri familiei regale. De la Rm. Sarat trenul regal a plecat spre Focsani unde a facut o ultima oprire.
Trenul Regal a fost construit în 1928 din dorinţa regelui Ferdinand 1 rămas în istorie ca Ferdinand Întregitorul, Regele României Mari. În ianuarie 1948 Majestatea Sa Regele Mihai, la masa din vagonul salon, a luat ultimul prânz pe teritoriul României la plecarea în exil. Călătoria de 1 decembrie a trenului regal este un omagiu adus suveranilor României Mari, Regele Ferdinand şi Regina Maria.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>