Menu

Social
VOR LA FACULTATE

Absolvenții de clasa a 12-a care au promovat examenul de bacalaureat își pot depune dosarele la facultățile la care doresc. Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat, însă unele dintre facultăţi au reintrodus examenele de admitere având în vedere concurenţa mare. Taxele de înscriere variază în funcţie de profilul facultăţii, de la 65 la 350 de lei.

Absolvenții clasei a XII-a care au promovat examenul de bacalaureat sunt deja cu gandul la facultățile pe care vor să le urmeze. La Buzău, cei mai multi tineri şi-ar dori să urmeze o facultate din Capitală, de preferat limbi străine, drept sau ASE. Sunt insa și adolescenţi care vor să urmeze o școală militară superioară.

Admiterea la facultate se face și in acest an pe baza mediei generale de la Bacalaureat, însă unele facultăţi au reintrodus examenele de admitere, având în vedere concurenţa foarte mare. Taxele de încriere variază în funcţie de profilul facultăţii, de la 65 la 300 de lei.

La Universitatea din București, de exemplu, înscrierile pentru sesiunea din iulie au început la data de 13 iulie și vor dura până pe 21 iulie. Examenele vor fi susținute, la facultățile unde este examen de admitere, în perioada 21-26 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate la data de 29 iulie.

Taxele de înscriere la facultățile din cadrul Universității din București variază între 85 și 330 de lei. Cea mai ieftină este taxa pentru Facultatea de Teologie Romano-Catolică iar  cea mai scumpă taxa pentru Facultatea de Drept.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>