Menu

Social
PACIENTII ZAPEZII

Ca în fiecare an, odată cu prima zăpadă mai serioasă, Spitalul de Urgență din Ploiești se umple de pacienți. Numărul prezentărilor la unitatea de primiri urgențe a crescut în ultimele zile, cele mai multe cazuri fiind cu afecțiuni respiratorii, fracturi, dar și cazuri sociale. Noaptea trecută o femeie a ajuns la spital în stare de hipotermie.

Avalanșă de pacienți la Spitalul de Urgență din Ploiești. Numărul celor care ajung aici în stare gravă, a crescut de când vremea s-a răcit și zăpada s-a așternut peste tot. Cele mai aglomerate secții sunt cele de interne, ortopedie și cardiologie. Medicii spun că pe aceste secții toate paturile sunt ocupate, iar dacă numărul pacienților va crește, există riscul ca bolnavii să fie cazați și câte doi în pat. Nici nu ne-am obișnuit bine cu iarna că au apărut și cazurile de hipotermie. O femeie de 75 de ani din Câmpina a ajuns la spital cu temperatura corpului de doar 33 de grade, după ce a fost găsită căzută în zăpadă.Și cazurile sociale le dau batai de cap medicilor. Oamenii străzii se îmbolnăvesc des în acestă perioadă, deoarece dorm în locuri neîncălzite, sau chiar în zăpadă.

Poleiul și ninsoarea din ultimele 2 zile au văcut victime și în rândul pietonilor care au căzut pe gheață. Așa că secția de ortopedie este si ea extrem de aglomerată, de cazurile grave cu fracturi care necesită operații.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>