Menu

Satira
E MEREU CRIZĂ, DECI E BINE!

Moromete: “N-am dom’le, n-am! De un’ sa-ti dau daca n-am …?”

 

(Extras din propunerea de buget al oricarui municipiu)

 

  1. Capitolul “Invatamant” (se reduce cu 20%)

1.1. Se vor diminua salariile profesorilor cu 5%

Propunere: Dascalii vor preda dupa programul normal, dar la clasa vor pronunta doar 85% din fiecare propozitie (Exemplu: In loc de “pasarile calatoare vin din tarile calde.” profesorii vor spune copiilor doar “pasarile calatoare vin.”

1.2. Se vor anula bursele de merit si bursele sociale ale elevilor

Propuneri: a) In cazul elevilor merituosi, acestia nu mai au voie sa ia note peste 8

  1. b) In cazul elevilor sarmani, acestia pot iesi din clasa, daca le este foame, la jumatatea orei, pentru a bea o gura de apa, cel mult doua. Daca nu au caiete, au voie sa scrie cu creionul chimic in palma, cu briceagul pe banca si cu compasul in caietul colegului, dar numai daca acesta din urma are parinti cu butic sau librarie

1.3. Cheltuielile la clasa se diminueaza in functie de clasa (de exemplu in clasa a 5-a, cheltuielile se miscoreaza cu 5%, in clasa a 6-a, cu 6%…astfel incat in clasa a 12-a cheltuielile sa scada cu 12%)

Propunere: Pentru atingerea acestui obiectiv se recomanda ca creta pentru tabla sa fie folosita doar in situatii de urgenta si cu maxima prudenta. (Exemplu: profesorii nu mai au voie sa scrie pe tabla litere mari si in niciun caz litere complicate cum este “m”. Se vor folosi cu precadere multi de “i”, daca se poate fara punct. Se interzic cu desavarsire diacriticele).

 

  1. Capitolul “Intretinerea orasului si propasirea directorilor sai “

2.1. Se majoreaza salariile directorilor de regii si societati de transport in comun proportional cu scaderea bugetului general

2.2. Se aloca in plus 130 de miliarde de lei pentru amenajarea spatiilor verzi (Suma era necesara pentru transformarea peisagistica a gropilor din asfalt in rapitoare ronduri de flori)

Nota: In lipsa materialului saditor clasic si a prafului de pe toba se va folosi pamant din gropile executate ritmic de regii in toate cartierele orasului si specii de flori placute ochiului. (exemplu: ochiul boului)

 

(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>