Menu

Social
GĂRZI PLĂTITE SEPARAT

Ministerul Sănătăţii anunţă că gărzile efectuate de personalul medical în afara programului de lucru vor fi făcute de la 1 august pe baza unui contract de muncă separat.

Reacţia Ministerului Sănătăţii vine după ce Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a anunţat că a recomandat medicilor să nu semneze contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru efectuarea gărzilor, aceasta fiind o formă de protest după ce nu s-a ajuns la o înţelegere cu Ministerul Sănătăţii în privinţa drepturilor doctorilor.

76% din medicii români spun că muncesc de gardă şi 36 de ore în continuu, ceea ce duce la o oboseală cruntă şi la scăderea calităţii serviciilor medicale. Medicii cer plata suplimentară a orelor de gardă şi reducerea numărului de gărzi. De asemenea, studiul mai arată că ar trebui impusă limita muncii continue la maximum 24 de ore în continuu, cu 24 de ore libere după gardă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>