Menu

Social
CALDURĂ ÎNNEBUNITOARE

Canicula afecteaza pe oricine, insa pe bolnavii cu afectiuni psihice ii scoate din minti. Cand termometrele iau foc, astfel de pacienti au depresii puternice iar unii chiar tentative de sinucidere. Medicii recomanda rudelor sa se asigure ca bolnavii urmeaza tratamentele prescrise de specialisti.

Canicula din aceste  zile pune mari probleme bolnavilor cu afectiuni psihice. Caldura inabusitoare si disconfortul termic ii fac pe astfel de pacienti sa devina tot mai agitati. Medicii se confrunta deja la camerele de garda cu astfel de cazuri. Pacienti cu tulburari de anxietate, cu atacuri de panica sau epilepsie sunt cei mai expusi in aceasta perioada. Cele mai vulnerabile persoane sunt cele trecute de 50 de ani. Rudele trebuie sa se asigure ca bolnavii isi urmeaza tratamentul.

In zilele urmatoare se anunta un nou val de canicula. Caldura inabusitoare nu ii va afecta doar pe persoanele cu afectiuni psihice, ci si pe cardiaci ori bolnavii cronic. Potrivit medicilor, caldura are un impact puternic asupra emotiilor si comportamentului, mai ales in cazul persoanelor cu probleme pshice. In aceasta perioada au loc si cele mai multe tentative de suicid.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>