Menu

Social
PERCHEZITII AMPLE

Percheziții  în mai multe județe, dar și în trei penitenciare. Căutați au fost membrii unei grupări infracționale care a reușit să înșele zeci de persoane prin metoda accidentul. În paralel polițiștii prahoveni au efectuat percheziții și la locuințele unor indivizi suspectați de cămătărie și șantaj. Prejudiciul estimat se ridică la peste 200.000 de lei.

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Prahova au coordonat  efectuarea a 20 de percheziții, în judeţele Prahova, Galaţi, Buzău, Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa şi Iaşi. Dintre cele 20 de percheziţii, 5 au fost efectuate în 3 penitenciare din judeţele Galaţi, Iaşi şi Dâmboviţa. Vizați au fost 9 suspecți, aflați în detenție, dar și complici ai acestora, din exterior. Din penitenciar, membrii grupării au reușit să înșele peste 40 de persoane din toată țara, prin metoda ”accidentul”. Oamenii erau anunțați telefonic că o rudă apropiată a produs un accident de circulație grav, iar ca să scape, are nevoie de bani pentru avocați și victime. Alte 9 persoane, membre ale unei grupări specializate în cămătărie și șantaj, au fost căutate în această dimineață de polițiști. Prejudiciul estimat până acum, se ridică la 50.000 de lei. Suspecții sunt din Prahova și Buzău.
18 persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, pentru audieri, dar și zeci de victime ale celor două grupări infracționale. Suspecții au între 20 și 45 de ani. Victimele înșelate prin metoda accidentul au între 65 și 85 de ani. La perchezițiile din această dimineață, au participat peste 160 de polițiști.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>