Menu

Social
LITORAL FĂRĂ SALVAMARI

Plajele din Eforie risca sa ramana fara salvamari cu putin inainte de incheierea oficiala a sezonului estival. Si asta pentru ca cei care au fost angajati sa salveze vietile oamenilor nu si-au mai primit salariile de aproape doua luni de zile. Unii dintre ei au renuntat sa vina chiar la serviciu pentru ca nu au mai avut bani de transport. Si asta in timp ce litoralul este inca ocupat la capacitate maxima.

Sunt prezenti peste tot. Îi auzi și vezi peste tot la malul mării. Își sar în ajutor atunci când ai nevoie. Vorbim despre salvamarii care pun inainte de bunastarea lor, viata si siguranta turistilor. In schimb primesc promisiuni, bani cu taraita iar mai nou chiar deloc.

Insa nici laudele si nici pasiunea nu le tin de foame. Nu si-au mai primit banii de la mijlocul lui iunie. Traiesc din imprumuturi, de pe la prieteni sau rude. In aceste conditii unii au spus „pas !” meseriei de salvamar. Nu au mai venit la serviciu ptr ca nu au mai avut bani de transport.

Turistii spun ca prezenta salvamarilor pe plaja este vitala. Mai ales in zilele in care bate vantul iar multi tineri se aventureaza in larg. Numai in ultimile zile un barbat s-a inecat si alti zeci au fost salvati doar de pe plajele din Eforie.

Autoritatile au promis ca cel mai tarziu saptamana viitoare salvamarii isi vor primi banii. Experienta anilor trecuti ii face insa pe salvamari sa fie pesimisti si cred ca vor mai avea de asteptat pana isi vor primi salariile restante.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>