Menu

Social
CONAC REABILITAT

Cea mai veche construcţie din oraşul Buzău, atestată documentar în 1794, ce a apartinut familiilor Vergu şi Mănăilă intră în reabilitare cu fonduri de la Consiliul Judetean Buzău. Casa Vergu Mănăilă adăpostește în prezent o colecție de etnografie și artă populară.

Cel mai vechi imobil din Buzău, Casa Vergu Mănăilă, se află pe strada Războieni şi adăpostește o colecție de etnografie și artă populară. Exponatele au fost însă mutate de mai mult timp în subsolul conacului boieresc pentru a nu fi afectate de ploaia care se infiltrează prin acoperiș. Această colecţie  adăpostită in cea mai veche casă din oraş  a aparţinut familiilor Vergu şi Mănăilă, personalităţi ale târgului la sfârşitul secolului al XVIII-lea.

Clădirea va fi renovată cu fonduri de la Consiliul Județean Buzău. Lucrările vor demara în perioada următoare și se vor întinde pe parcursul a câteva luni, timp în care expoziția va fi închisă vizitatorilor.

Casa „Vergu-Mănăilă” a fost atestată documentar în 1794 şi  naţionalizată în 1948, Ajunsă în paragină, clădirea a fost reconstruită ulterior în perioada 1971-1974, pe vechea fundaţie. Ca stil arhitectural, clădirea îmbină stilul vechi, popular, cu cel brâncovenesc.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>